Trends en ontwikkelingen

Op deze pagina leest u meer over de trends en ontwikkelingen in de horeca en dan met name in de restaurantbranche. Wat zijn de vooruitzichten? Wat speelt er? Welke kansen liggen er voor u als ondernemer in deze sector? Wat zijn de risico’s? De informatie op deze pagina bieden we aan in samenwerking met ABN AMRO Insights.

Stef Driessen Sector Banker Leisure ABN AMRO

Stef Driessen Kemps is Sector Banker Leisure bij ABN AMRO Bank. Hij deelt op Insights zijn kennis van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Leisure, Travel & Hospitality. Hij wissel graag van gedachten met ondernemers in deze branche over nieuwe verdienmodellen.

‘In plaats van grote bedragen te investeren in dure klimaat- of kassasystemen, huur je ze: als product as a service. De investering ligt dan bij de verhuurder, die ook een belang houdt bij het uitstekend functioneren ervan. De verhuurder heeft doorgaans ook nog iets aan de grondstoffen, na afloop van het huurcontract. Dat voordeel kan en moet natuurlijk worden gedeeld met de horecaondernemer.’

Vooruitzichten en uitdagingen restaurantbranche

We gaan steeds vaker uit eten. Die trend past vooral in de leefstijl van millennials én we hebben meer te besteden. Sinds midden 2019 is het consumentenvertrouwen echter flink aan het dalen, door internationale onzekerheden. Dit raakt de omzet van restaurants. Een andere groeiremmer is het tekort aan personeel. Toch verwacht Stef voor 2020 nog een groei van 2,5 procent.

Laatste prognoses

De laatste prognose (van mei 2019) voor de leisure-sector – met specifieke cijfers voor de restaurantbranche – kunt u lezen in onderstaande pdf:

Download nu de laatste prognose voor de leisuresector

Download rapport

Recente informatie en artikelen over de restaurantbranche vindt u op abnamro.nl/leisure