Top 5 best gelezen artikelen 2018

Risico’s in Beeld bevat een schat aan informatie over zakelijke risico’s en hoe u die kunt voorkomen of beperken. Geen tijd voor een virtuele rondgang langs alle content? Wij hebben de 5 best gelezen artikelen in 2018 voor u op een rijtje gezet. Content marketeer Bas van ter Meij licht de stukken toe.

  1. Hoe herken je phishing?

‘Cybercrime is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Het is niet de vraag óf u ermee te maken krijgt, maar wanneer. Dit risico benadert dus de 100 procent. Door ondernemers aware te maken van het cybercrimerisico, hopen we ze een hoop ellende te besparen. Dat doen we door tips te geven, maar ook met voorbeelden uit de praktijk. Zo vind ik het verhaal van Xander Koppelmans erg tot de verbeelding spreken: hij dacht dat hij zijn bedrijf goed had beschermd, maar ging desondanks failliet na een hack.

  1. Ondeugdelijke installatie zonnepanelen: brandgevaar!

Zonnepanelen waren vorig jaar ook een hot item: ze zijn bijna niet aan te slepen en dat brengt de nodige (installatie)risico’s met zich mee. Gelukkig hebben we een zeer deskundige kennispartner die precies kan uitleggen waar je op moet letten; zowel bij de installatie als daarna. Karlo Rosing, eigenaar van Keuring Service Nederland wordt ook door andere media als expert opgevoerd: zoals in dit bericht van RTL Nieuws over de toename van huisbranden door zonnepanelen.

  1. 7 tips om een autokraak te voorkomen

In dit blog geeft onze eigen wagenparkspecialist Henk Schutte een aantal nuttige tips om autodiefstal te voorkomen. Hij ziet in de praktijk een groei van het aantal diefstallen via een hack van het keyless entry-systeem: relay attack heet dat. Verder zijn vooral bestelbusjes erg in trek en dan vooral bestelbusjes met kostbaar gereedschap. In 2018 zijn er 532 ‘lichte bedrijfswagen’ gestolen: dat is een stijging van maar liefst 21 procent ten opzichte van 2017. Een zeer actueel onderwerp dus.

  1. Stoomcursus AVG voor zzp’ers

Dat dit blog veel werd gelezen, is niet meer dan logisch. Eind mei 2018 moesten àlle ondernemers in Nederland, dus ook eenpitters, maatregelen hebben getroffen om de privacy van hun klanten te kunnen garanderen. Dat is een wettelijke verplichting, met hoge boetes als je er niet aan voldoet. Gelukkig weet Wessel Veltman van onze kennispartner ESET Nederland daar alles over te vertellen. Dit blog was specifiek op zzp’ers gericht; voor alle ondernemers schreef hij het blog: Is uw bedrijf klaar voor de AVG/GDPR?.

  1. Waar moet een kantoor volgens de Arbowet aan voldoen?

De Arbowet: nog zo’n wet waar kleine ondernemers veel vragen over hebben. Dit artikel is overigens geen blog, maar een zogenoemd ‘risico-artikel’. Daarin gaan we dieper in op een onderwerp en geven puntsgewijs bruikbare preventietips. U vindt ze onder Risico’s en preventie. Ook deze informatie komt grotendeels van onze kennispartners. De risico-artikelen hebben we voor het gemak geordend op thema. Dit artikel staat bijvoorbeeld onder Werkomgeving, maar we bieden ook risico-artikelen over 7 andere thema’s, waaronder Brand, Cybercrime en Extreem weer.

Voorblijven op de concurrentie

Als we naar de top 10 van best gelezen artikelen kijken, zien we dat ook de sectorinformatie op onze site goed gevonden wordt. We beschrijven op de site 7 sectoren: Agrarisch, Bouw, Horeca, Industrie, Retail en Zakelijke dienstverlening. De adviseurs van ABN AMRO Verzekeringen hebben specifieke kennis van één bepaalde sector. Hetzelfde geldt voor de sector bankers van ABN AMRO Bank waar we mee samen werken. Zo zorgen we ervoor dat we niet alleen relevante, maar ook actuele informatie bieden. Vooral de artikelen over trends en ontwikkelingen worden veel gelezen. Ook dat is logisch, want als je als kleine ondernemer voor wilt blijven op de concurrentie, moet je weten wat er speelt in de markt.’

Dit artikel is geplaatst door

ABN AMRO Verzekeringen