Sla het menu over en ga direct naar de content van deze pagina. Sla het menu over en ga direct naar zoeken.
Zakelijke dienstverlening risicogidsjes

Nu te downloaden: risicogids zakelijke dienstverlening

Risico’s in Beeld presenteert een nieuwe risicogids. Voor de zakelijke dienstverlening deze keer. Daarin hebben we de belangrijkste risico’s voor deze sector, plus bijbehorende preventiemaatregelen op een rijtje gezet. Simon Peereboom, relatiemanager Inkomensverzekeringen van ABN AMRO Verzekeringen, vertelt hoe deze gids ondernemers helpt bij hun risicomanagement.

Oog voor kansen

‘Het gaat goed in de zakelijke dienstverlening. Zo goed, dat de ondernemers in die sector enorm druk bezig zijn met ondernemen. Ze hebben daarbij vooral oog voor kansen, niet zozeer voor risico’s. Dat zit nu eenmaal niet in hun DNA. In de praktijk merk ik dan ook dat veel ondernemers zich wel bewust zijn van de risico’s die ze lopen, maar daar geen maatregelen voor nemen, of niet de juiste. Het loondoorbetalingsrisico is bijvoorbeeld een risico wat weinig ondernemers zelf kunnen dragen, maar pas op de radar komt, wanneer een medewerker langdurig ziek wordt. En dan is het vaak al te laat.

Personeel grootste kapitaal

Binnen Zakelijke Dienstverlening zijn mensen het grootste kapitaal. Daarom ben ik gevraagd om deze gids te introduceren. Uitval van personeel is namelijk een van het grootste risico’s voor deze sector. Maar de gids biedt ook informatie over andere grote bedrijfsrisico’s, zoals aansprakelijkheid en cybercrime. Niet om mensen een verzekering op te dringen, maar juist om ze in staat te stellen zelf te beslissen wat ze met die risico’s doen: zelf dragen, verzekeren of voorkomen. Verzekeren is lang niet altijd de beste oplossing. En daarbij: een verzekering verzacht weliswaar het financiële leed en biedt waar nodig ondersteuning, maar daarmee heb je niet je afgebrande pand of zieke bedrijfsleider terug.

Ondernemers aan het woord

Zelf ben ik niet zo van de folders en brochures. We worden al overspoeld met informatie. Maar deze gids vind ik echt heel handig. Het geeft een goed beeld van de specifieke risico’s die ondernemers in de zakelijke dienstverlening lopen. Persoonlijk vind ik vooral de verhalen van andere ondernemers interessant. Zij vertellen waar ze tegenaan lopen en hoe ze dat hebben kunnen oplossen. Of niet, zoals het verhaal van Xander, die failliet ging na een hack. Verder kun je het als naslagwerkje in de kast zetten, zodat je het nog eens kunt openslaan wanneer een risico opdoemt. Wij denken graag met je mee hoe je dat risico het beste kunt tackelen.’

Gratis gids

Wilt u verder lezen over de specifieke risico’s voor de zakelijke dienstverlening? Vul dan hieronder uw naam en e-mailadres in om de risicogids te downloaden.

Download Risicogids Zakelijke Dienstverlening

Dit artikel is geplaatst door

ABN AMRO Verzekeringen